Star for Life - vårt sociala engagemang

Oförglömliga resor för sponsorer

Den bästa kombinationen av välgörenhet och upplevelse borde vara att inte bara bidra ekonomiskt utan även på plats få uppleva den livsglädje, motivation och inspiration som bidragen genererar. I gengäld får man en massiv dos av härliga upplevelser, livslånga minnen och mängder av positiv energi. Under åren har vi arrangerat sponsor- och konferensresor till Sydafrika för allt mellan 30 till 800 personer där vi förutom själva konferenspaketet även besökt sponsrade skolor, cyklat i slummen, gett oss ut på spännande safarin, njutit av musikaliska inslag och häpnat av luftballongturer vid soluppgången.

Alla barn har drömmar. Tyvärr har inte alla samma möjlighet att nå dessa. Star for Life fokuserar på uppbyggnaden av självkänsla, motivation och inspiration till de barn och ungdomar som trots hotet från HIV fortsätter att drömma om en ljusare framtid.

Själva sponsrar vi flera skolor i Sydafrika som är med i Star for Lifes program. Varje år arrangerar vi resor för andra sponsorer och privata givare som valt att göra detsamma. På en sådan resa får man på nära håll följa utvecklingen av vad deras engagemang givit och det blir en helt oförglömlig upplevelse för alla inblandade.

Senaste resan gick till KwaZulu-Natal

Vår senaste resa gick till KwaZulu-Natal, där en mängd sponsorer samlades för att uppleva en unik, spännande och gripande vistelse med Star for Lifeskolorna i fokus. Resenärerna fick god inblick i arbetet på skolorna och uppleva hur lektioner genomförs och hur coacherna på ett kreativt och underhållande sätt inspirerar eleverna. Höjdpunkten första veckan var utan tvekan invigningen av en nyförvärvad Star for Lifeskola där taket lyfte av barnens glädjetjut. En upplevelse att minnas för livet! Sång och musik gick dessutom som en röd tråd genom hela resan.

Besöken på skolorna varvades med spännande safari där elefanterna kom så nära att de snuddade vid de öppna jeeparna. Alla, inklusive vår chaufför höll andan och vi kunde nästan höra våra hjärtan slå extra volter där vi förundrat satt blickstilla och inväntade att de enorma djuren skulle skrida förbi oss. Safarin avslutade vi med en bushmiddag där vi dukat upp med bord och stolar i en gryt – mitt ute i naturen, omgivna av träd, rytande lejon och härlig musikunderhållning, allt till syrsornas symfoni i bakgrunden.

Andra delen av resan gick till en av världens vackraste städer, Kapstaden där vi njöt av allt staden har att erbjuda. Även några dagar tillbringades i Stellenbosch där vinprovningar, umgänge och härliga dagar i den Sydafrikanska sommaren fick avsluta resan.