Segling i Kroatien

Upplevelser i skärgården

Äventyret började redan ombord på det specialchartrade flyget där vi alla reste i samlad trupp och såg till att stämningen uppe bland molnen var på topp. Transfern till hamnen gick som smort och 40 min efter att flyget hade satt hjulen i backen stod vi och blickade ut över Medelhavet. Som teambuildande resa är segling oslagbart. Enligt en förutbestämd ordning grupperades vi och steg ombord på segelbåtarna. Varje segelbåt hade en skeppare och värdinna ombord för vår säkerhet och komfort. Med mat och dryck i förväg lastat gav vi oss iväg.

Känslan när 21 företags-brandade segelbåtar seglade ut från Trogirs vackra medeltida hamn var oslagbar! Företagsflaggan vajade på var mast. Det såg både mäktigt och elegant ut. Trots, eller kanske tack vare, intim närhet på båtarna, gungande sjögång och oförutsedda händelser blev detta en riktigt bra resa, där responsen var långt över förväntan. Snabbåtgärder fick tillämpas för nya, spännande aktiviteter när de andra oväntat fått ställas in och resultatet blev bland annat en härlig vinprovning i en lantlig miljö för över hundra deltagare. Vinbonden såg mycket nöjd ut när han tittade ut över alla deltagare som skålade i hans vin. Vi fick dessutom till en häpnadsväckande vacker bussutflykt till Hvar och ett hejdundrande party i Starigrads genuina kvarter.

Konsten är att kombinera nytta med nöje så dagarna varvades av traditionell konferens och arbete i grupper med teambuildingstävlingar. Några av de som presterat extra bra under året fick flyga Cessnaflyg över den vackra skärgården och kunde från ovan följa de 21 segelbåtar nedanför med kollegor som tävlingsinriktat startade ett impulsrace.

Många uttryckte sin beundran över konceptet och njöt i fulla drag av härliga bad, strandhugg, kristallklart vatten, roliga aktiviteter, teambuildning, party och härlig segling i natursköna områden. Och de som innan resan var oroliga över att de skulle må dåligt ombord på båten, vara sjösjuka eller på annat sätt inte klara av det, satt den sista dagen och planerade när de nästa gång skulle ut och segla!