Kamelrekord i Marrakech

Ta ett djup andetag och dröm er bort för en stund till myllret av besökare längs de smala gångarna på marknadsplatsen Djema el-Fna i Marrakech. Försäljare, ormtjusare, dofter av kryddor och mystik sköljer över er. Som en vacker saga för tankarna er långt bort från alla vardagsbestyr. Vackra byggnader och palats av imponerande arkitektur med väggar, golv och tak klädda i färgstarka mosaiker är vanliga inslag. Marrakech är verkligen både en intressant och mycket vacker stad.

Hit flögs 250 peppade medarbetare med två specialchartrade direktflyg från Arlanda. Under tre nätter hann vi med flera konferenspass, poolpartyn, guidade turer och middagar på traditionella restauranger.

Ett av de största (och i stort sett omöjliga) uppdrag vi någonsin haft var dock att få 230 kameler, förare och 250 resenärer in i samma gruppbild i 40 gradig värme i öknen utanför Marrakech…. Men vi klarade det och slog Marockanskt rekord! Mycket improvisation och kreativa lösningar krävdes under resans gång, särskilt som vi var där mitt under ramadan. Men vi är mer än nöjda med resultatet och firade med ett makalöst utomhusparty under den stjärnklara ökennatten. Under konferensen deltog även minnesmästaren Mattias Ribbing, och Johan Glennmo från Funkisfonden.

Marocko och Marrakech är ett drömresemål för de som gillar livliga basarer, historia, hemliga trädgårdar och palats. Allt detta är en del i den mytomspunna, antika och samtidigt moderna stad. Och lämpar sig perfekt för en spektakulär företagsresa!