Invasionen av Riga 

Riga med 2200 personer

En weekend till Riga är väl ingen stor grej? Nej, men 2200 resenärer kräver sin planering. Och logistik. Med 19 specialchartrade flygplan och 22 reguljära invaderade vi Riga för en weekend. Vi hade boende på fem olika hotell och transporterade resenärerna i stadens alla håll och kanter.

Riga är en fantastisk stad med en gammal stadsdel, grönområden runt vallgravarna, mängder med bra restauranger och hotell. Befolkningen är gästvänlig och hjälper gärna till!

Första dagen samlades alla på 33 olika platser. Där fick man uppgiften att skriva sitt namn på en pappersbox. Men musik promenerade alla grupper på utsatt tid mot Domkyrkotorget. Väl på plats samlades pappersboxarna in och byggdes upp med ordet TEAMWORK (3 meter högt och 16 meter långt). Ett tal av koncernchefen och en del andra aktiviteter på plats. Efter detta gick de 33 grupperna till olika restaurangen för att äta förrätten. Vi kallar det Dine Around, där sen varje grupp bytte restaurang till huvudrätten och ytterligare en till efterrätt. Tänk att ni ser grupper om 50 till 100 personer byta restaurang i gamla staden (totalt 2200 personer) och att de är klädda i sina fina jackor (med deras logga). Vilken känsla!

Dagen efter var det konferens i Arenan på för och eftermiddag. Därefter tillbaka till hotellet för ombyte och en middag. Tillbaka till Arenan som bytt om till festlokal med scen. Uppträde av både svenska och lettiska artister.

Sista dagen var det hemresa och då fylldes flygplatsen av medarbetarna (då säkerhetskontrollen inte hängde med) som genast kom med i nyhetsinformation från de stora tidningarna.

Ett stort projekt som blev en stor språngbräda för fortsatt engagemang i företaget.