Äventyr på Färöarna

Äventyr på Färöarna

Från Köpenhamn är det inte mer än ett 2 timmars direktflyg förrän man sätter fötterna på vackra Färöarna. Vágar, som den färöiska flygplatsen kallas, är definitivt en av de mindre i världen men har alla nödvändigheter den behöver och bjuder samtidigt in till en fantastisk utsikt över landskapet redan vid landning.

På Färöarna börjar äventyret direkt vid ankomst. Oavsett vilket väderstreck ni vänder möts ni av häpnadsväckande vyer och säkerligen ett eller annat får. Här gäller verkligen kläder efter väder och en regnjacka är aldrig fel att packa ner då man aldrig vet vart och när regnet börjar falla. Men det är också en del av charmen i det här karga landskap med gräsklädda kullar, branta klippor, små och stora vattenfall, stränder och gröna dalar som så väl kännetecknar Färöarna.

Till den här ögruppen flög vi drygt 300 personer, från flera orter i Sverige och Polen, med både privatchartrade och reguljära flyg. En 4-dagars konferensresa väntade med gott umgänge, mat, historia, kultur och spännande äventyr för att uppleva allt som Färöarna har att erbjuda, men även för att lära känna varandra bättre och träffa nya och gamla kollegor. Dem första dagarna fylldes med både konferens och ett stort utbud av aktiviteter som deltagarna själva fick välja mellan. Här var det bland annat ridning, vandring, cykling, fiske, båtturer, klättring, surfing och fotografering som stod på folks agendor.

Resans avslutades med en hel dag tillägnad att hjälpa lokalbefolkningen med CSR-arbete, som är ett fantastiskt sätt för företag att ge något tillbaka till destinationen man besöker. Under dagen fick vi visa våra fysiska förmågor när vi hjälpte till att städa stränder, bygga staket och tillverka fågelmatare med mera. Efter några dagar som bjudit på nya relationer och intryck tillsammans avslutades vår sista afton med en stor galamiddag och fest innan det var dags att tacka Färöarna för ett oförglömligt äventyr och återvända hemåt igen.