Dubai - The sky´s the limit

Här finns allt man kan drömma om

Letar du efter en unik konferensupplevelse för ledningsgruppen eller för dina anställda så är Dubai ett perfekt alternativ. Med direktflyg från Skandinavien tar det endast 6 timmar att komma till Dubai. Detta gör staden till en attraktiv destination för en 4-5 dagars konferens. Den speciella, lyxiga miljön gör att deltagarna garanterat kommer känna sig extra bortskämda. Här finns gott om hotell, restauranger och barer som håller högsta klass.

Vad sägs om en adrenalinstinn ökensafari med jeep där föraren kör rally upp och ner över sanddynorna. Här gäller det att vara ordentligt fastspänd för det går verkligen undan och suger ordentligt i magen. Eller så väljer man en något lugnare kameltur över de röda sanddynerna och möter solnedgången mitt ute i öknen. Kvällen avslutas i ett magnifikt beduintält med ormtjusare, orientaliska dansare och smakrik middag under den alldeles klara natten med tusentals stjärnor på himlen.

Självklart missar man inte en tur till Burj Khalifa, världens högsta byggnad. När hissen kör upp mot över hundrade våningen känner man sig ganska liten och det slår lock i öronnen för de flesta. Panoramautsikten är makalös och alla andra höga byggnader ser otroligt små ut från detta perspektiv. Glöm inte kameran!

Men ytterligare fler rekord kan man nå i Dubai, vad sägs om en middag på Al Hallab restaurant som ligger vid världens största fontän? Restaurangen har en stor terrass där ni har fin utsikt över vattenspelet och ni kan i lugn och ro njuta av de olika shower som genomförs där. Efter middagen avslutar ni med en svalkande drink i baren på närligagande Burj Al Arab, ett av världens lyxigaste hotell.

Skidåkning i en ökennation? Jo det är sant! I Mall of Emirates kan ni välja på fem inomhusskidbackar med olika svårighetsgrader. Den högsta skidbacken är 60 m hög och 400 m lång. Efter ett par timmars skidåkning eller för den delen snowboardåkning på förmiddagen kan ni välja att spela en golfrunda på eftermiddagen, på någon av de fyra högklassiga 18-håls golfbanorna.

Endast tio minuter med taxi från Dubai City finner ni de fantastiska stränderna och öknens böljande sanddyner.  Som sagt – The sky´s the limit. Välkommen till fantastiska Dubai!